Vivante Health, spoločnosť zaoberajúca sa digitálnym gastrointestinálnym zdravím, úspešne uzavrela kolo financovania série B a získala 31 miliónov dolárov. Kolo viedol nový investor Mercato Partners s účasťou Health Catalyst, Intermountain Ventures, SemperVirens, 7wireVentures, Human Capital a Distributed Ventures. Celková suma, ktorú vyzbieral Vivante, tak predstavuje 47 miliónov dolárov.

Vivante Health ponúka platformu s názvom GIThrive, ktorá poskytuje individuálne plány starostlivosti pre pacientov. Prostredníctvom tejto platformy môžu pacienti sledovať svoje symptómy, pristupovať k vzdelávaciemu obsahu a využívať samoriadené moduly správania. Platforma tiež spája pacientov s koordinovaným tímom poskytovateľov vrátane dietológov, trénerov a zdravotných lekárov.

S týmto novým financovaním plánuje Vivante modernizovať svoju technológiu a rozšíriť svoju pracovnú silu. Cieľom spoločnosti je ďalej zlepšovať svoju škálovateľnú technologickú platformu a tím komplexnej starostlivosti, aby svojim členom poskytoval lepšie výsledky v oblasti zdravia, nižšie náklady a lepší zážitok. Podľa generálneho riaditeľa Vivante Health Billa Snydera jeden zo štyroch Američanov trpí tráviacimi poruchami alebo nediagnostikovanými tráviacimi príznakmi, ktoré výrazne ovplyvňujú kvalitu jeho života a náklady na zdravotnú starostlivosť. Cieľom Vivante je riešiť tento problém a poskytovať efektívne riešenia starostlivosti.

Okrem tohto kola financovania už Vivante Health v minulom roku vyzbierala 16 miliónov dolárov vo financovaní série A, 5,8 milióna dolárov v investíciách série A1 v roku 2020 a 6 miliónov dolárov v roku 2018. Spoločnosť tiež uzavrela partnerstvo so Solera Health, digitálnou platformou, ktorá ponúka trh s výhodami a programami manažmentu chronických chorôb. Vivante a ďalšia spoločnosť zaoberajúca sa digitálnym gastrointestinálnym zdravím, Oshi Health, boli pridané na trh benefitov a nástrojov správy chronickej starostlivosti spoločnosti Solera Health.

Virtuálny gastrointestinálny priestor zahŕňa ďalšie spoločnosti, ako napríklad Salvo Health, ktorá sa zameriava na poskytovanie virtuálnej kliniky pre jednotlivcov s chronickými črevnými problémami, ako je syndróm dráždivého čreva, a Bold Health, spoločnosť so sídlom v Londýne, ktorá vyvíja digitálne terapeutiká pre gastrointestinálne ochorenia. Tieto spoločnosti tiež prispievajú k rozvoju digitálnych riešení v oblasti gastrointestinálneho zdravia.

Pridaj komentár