Ako postupuje základné právo, ceny akcií stúpajú a hodnoty dlhopisov klesajú

V súčasnosti, keď Základný zákon postupuje Kongresom a podrobne sa o ňom diskutuje po jeho schválení poslancami, argentínske akcie rastú, zatiaľ čo dlhopisy klesajú. Argentínske akcie vykázali nárast až o 3 % v New Yorku, pričom Merval postúpil o 1,5 % v Buenos Aires. Táto pozitívna séria pre argentínske akcie nasleduje po dobrých výsledkoch bankového sektora, ktorý zaznamenal lokálny nárast až o 9 %, predovšetkým v dôsledku oživenia hypotekárnych úverov.

V rámci akciového panelu Merval je Banco Galicia výnimočným hráčom s 3 % nárastom. Naproti tomu na newyorskom akciovom trhu zaznamenal index Dow Jones pokles o 0,7 %. ADR ako Galicia, Edenor a BBVA zaznamenali nárast o 3,3 %, 2,5 % a 2,4 %, zatiaľ čo iné ako Despegar, Globant a Loma Negra zaznamenali straty o 4 %, 1,9 % a 1,8 %.

Verejné cenné papiere zaznamenali priemerný pokles o 1 %, s niektorými výnimkami, ako je dlhopis AL 41, ktorý klesol o 3,7 %. Ukazovateľ JP Morgan merajúci náklady na dlhy klesol o 16 % za mesiac a o 36 % za rok, čo signalizuje nižšie riziko krajiny. V apríli stúpol Merval o 9,3 % a ADR vzrástli až o 27 %, najmä vďaka skoku v Galícii po akvizícii miestneho podniku HSBC. Pozitívne zisky zaznamenali aj dlhopisy v apríli, keď sa v priemere zlepšili o 9 % a za rok dosiahli nárast o 60 %, ako napríklad v prípade AL 29.

Finanční experti sa domnievajú, že úspešné rokovania s opozíciou o kľúčových finančných otázkach, ako je vymáhanie dane z príjmov guvernérmi, mali pozitívny vplyv na trh. Čo sa týka meny, modrý dolár klesol o päť pesos a teraz sa obchoduje za 1,040 USD. Medzi finančnými dolármi zaznamenali mierny nárast hotovosť s likviditou a europoslanec. Oficiálny dolár sa korigoval o 0,1 % a uzavrel na 877 USD za mesiac, čo predstavuje nárast o 2,2 % za mesiac a 8,4 % za rok na veľkoobchodnej úrovni, uprostred 60 % akumulácie miery inflácie v štvrťroku.

Pridaj komentár