Health District rieši problém s komármi a západonílskym vírusom

Komáre sa začínajú množiť, pretože teploty stúpajú a prší vo Wichita Falls v Texase. Zdravotný obvod okresu Wichita diskutoval o svojom úsilí v boji proti otravnému hmyzu na nedávnom zasadnutí súdu komisára okresu Wichita. Po nedávnych dažďoch sa očakáva zvýšenie aktivity komárov spolu s potenciálnym rizikom chorôb, ako je západonílsky vírus.

Aby sa zabránilo prepuknutiu choroby, Zdravotná oblasť zaviedla rôzne metódy na kontrolu populácie komárov. Na testovanie vírusov používajú pasce na odchyt samíc komárov a ak sa zistí prítomnosť vírusu, iniciujú postrek v postihnutých oblastiach. Uprednostňovanou metódou je však zacielenie na komáre, kým sú stále vo vode, pretože sú v tomto stave koncentrovanejšie a ľahšie dosiahnuteľné.

Podľa Andrewa Skinnera, koordinátora vektorového riadenia pre okres Wichita County Health District, sú postrekovacie autá menej účinné, pretože sa zameriavajú iba na lietajúce komáre. Ošetrenie komárov vo vode je efektívnejšia metóda. Zdravotná štvrť tiež pracuje na vylepšení svojej interaktívnej mapy sprejov pre lepšiu dostupnosť a čitateľnosť, čo obyvateľom umožní vidieť, kedy budú najbližšie postriekané ich štvrte.

Nedávne dažde v oblasti, najmä v okolí jazera Wichita, podnietili zvýšenú ostražitosť pri monitorovaní aktivity komárov na príznaky vírusu. Tým, že Health District zostane proaktívny a využíva rôzne metódy kontroly, sa snaží minimalizovať populáciu komárov a znížiť riziko chorôb prenášaných komármi, ako je vírus západného Nílu.

Pridaj komentár