Disney poskytuje finančné prostriedky na ochranu jedinečnej škole zameranej na vedu a ochranu

SCICON, skratka pre Outdoor School of Science and Conservation, sa nachádza na úpätí okresu Tulare v Kalifornii a prevádzkuje ho Úrad školstva okresu Tulare. Cieľom školy je vzdelávať žiakov piateho a šiesteho ročníka o dôležitosti vedy a ochrany prírody. Viac ako 8 000 študentov každoročne navštívi areál s rozlohou 1 170 akrov, aby sa dozvedeli o prírode, starostlivosti o Zem a rešpektovaní seba a ostatných.

Riaditeľka školy, Dianne Shew, opisuje SCICON ako magické miesto, kde môžu študenti zažiť krásu vonku a hlbšie pochopiť ich vplyv na životné prostredie. Študenti majú možnosť turistiky, spoznávať vodný život a preskúmať múzeum s miestnymi predmetmi a zvieratami. Jedným z kľúčových cieľov školy je vštepovať budúcim generáciám zmysel pre zodpovednosť za ochranu životného prostredia.

Začiatkom roku 2023 bol SCICON ťažko poškodený historickými záplavami v oblasti, ktoré ovplyvnili biotop pôvodných mlokov. Organizácia Friends of SCICON získala grant od Disney Conservation Fund na podporu úsilia pri obnove biotopu salamandrov. Disney „VoluntEARS“ sa pripojil k snahám o obnovu tým, že pomohol vyčistiť trosky a revitalizovať biotop.

Grantové a dobrovoľnícke úsilie pomôže nielen obnoviť biotop mloka, ale aj vzdelávať študentov o dôležitosti ochrany životného prostredia. Shew verí, že inšpirovaním každého dieťaťa, ktoré navštívi SCICON, aby konalo a šírilo posolstvo ochrany prírody, možno dosiahnuť veľký pokrok v ochrane Zeme. S podporou grantového a komunitného úsilia pokračuje SCICON vo svojom poslaní posilniť študentov, aby mali pozitívny vplyv na planétu.

Pridaj komentár