Podľa analytika Bank of America je tohtoročný prázdninový nábor na Amazon.com pozitívnym znamením pre akcie spoločnosti. Po dosiahnutí 52-týždňového maxima 14. septembra zaznamenali akcie Amazonu pokles.

Amazon oznámil svoje plány najať 250 000 zamestnancov v USA na plný úväzok, na čiastočný úväzok a sezónne úlohy v centrách plnenia a dopravy pred dovolenkovou sezónou. V porovnaní so 150 000 zamestnancami prijatými v roku 2022 ide o výrazný nárast.

Analytik BofA Justin Post sa domnieva, že úroveň náboru Amazonu naznačuje silné trendy v príjmoch počas prázdnin. Post udržiava nákupný rating na akciách AMZN. Od ranných obchodov na akciovom trhu klesli akcie Amazonu o 0,2 % na 137,40.

K 30. júnu mala spoločnosť Amazon spolu 1,46 milióna zamestnancov, vrátane jej podnikania v oblasti cloud computingu AWS. Post odhaduje, že nábor zamestnancov povedie v decembrovom štvrťroku k dodatočným nákladom na prácu vo výške 1 miliardy USD v porovnaní s rokom 2022.

Napriek potenciálnemu vplyvu zvýšených nákladov práce na marže Post očakáva, že hrubý zisk za štvrtý kvartál vzrastie o 12 miliárd USD v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Verí, že ak Amazon dokáže efektívne riadiť predajné a marketingové výdavky, bude schopný absorbovať prírastkové mzdové náklady.

Akcie Amazonu dosiahli 14. septembra 52-týždňové vnútrodenné maximum 145,86 a v ten istý deň uzavreli na 144,72. Akcie sa v súčasnosti obchodujú približne o 3 % pod vstupným bodom 143,63 z rovnej základne. Zatiaľ tento rok akcie AMZN zaznamenali nárast o viac ako 65%, čím prekonali 31,6% nárast Nasdaq.

Akcie Amazonu zaznamenali nárast po tom, čo spoločnosť 3. augusta oznámila lepšie ako očakávané zisky a tržby za druhý štvrťrok.

Ak chcete získať aktualizácie o bezdrôtovej sieti 5G, umelej inteligencii, kybernetickej bezpečnosti a cloud computingu, sledujte Reinhardta Krause na X, predtým Twitter, @reinhardtk_tech.

Pridaj komentár