Niektorí susedia nie sú naklonení novej športovej aréne navrhnutej pre University of St. Thomas.

Univerzita v St. Thomas je v procese výstavby novej arény divízie I v areáli pre basketbal a hokej. To však medzi niektorými obyvateľmi v tejto oblasti vyvolalo obavy týkajúce sa problémov, ako je parkovanie, doprava a potenciálne vplyvy na životné prostredie. V dôsledku toho boli na dvoroch umiestnené nápisy „Len povedz nie“ ako forma protestu proti aréne. Jedna skupina obyvateľov dokonca posunula svoje obavy o krok ďalej a odvolala sa proti schváleniu územného plánu mesta St. Paul. Toto odvolanie viedlo k prerušeniu výstavby, kým sa záležitosť nevyrieši.

Don Waage, hovorca rezidentskej skupiny Advocates for Responsible Development, uviedol, že by uprednostnili, keby univerzita pre arénu našla iné miesto kvôli početným problémom s parkovaním, emisiami skleníkových plynov a dopravou. V reakcii na to Jerome Benner, riaditeľ susedstva a vzťahov s univerzitami na Univerzite svätého Tomáša, zdôraznil, že na plánoch spolupracovali s rôznymi mestskými a štátnymi agentúrami, ako aj usporiadali viacero počúvaní so susedmi, aby riešili ich obavy. Benner tiež spomenul, že kyvadlová doprava a vopred pridelené parkovisko sa využijú na zmiernenie dopravných problémov a problémov s parkovaním, pretože väčšinu nocí nebude aréna s kapacitou 5 400 miest plná.

Napriek odporu má University of St. Thomas v úmysle pokročiť vo svojich plánoch a otvoriť novú arénu na jeseň roku 2025. Cieľom je mať zariadenie, ktoré pojme basketbalové a hokejové zápasy na úrovni divízie I. priestor pre študentov aj športovcov. Hoci existujú výzvy, ktoré treba riešiť, univerzita sa zaviazala spolupracovať s komunitou, aby zabezpečila, že aréna bude prínosom pre všetky zúčastnené strany.

Pridaj komentár