Categories: Správy

Vivante Health úspešne vyzbiera 31 miliónov dolárov pre svoju GI zdravotnú platformu

Vivante Health, spoločnosť zaoberajúca sa digitálnym gastrointestinálnym zdravím, úspešne uzavrela kolo financovania série B a získala 31 miliónov dolárov. Kolo viedol nový investor Mercato Partners s účasťou Health Catalyst, Intermountain Ventures, SemperVirens, 7wireVentures, Human Capital a Distributed Ventures. Celková suma, ktorú vyzbieral Vivante, tak predstavuje 47 miliónov dolárov.

Vivante Health ponúka platformu s názvom GIThrive, ktorá poskytuje individuálne plány starostlivosti pre pacientov. Prostredníctvom tejto platformy môžu pacienti sledovať svoje symptómy, pristupovať k vzdelávaciemu obsahu a využívať samoriadené moduly správania. Platforma tiež spája pacientov s koordinovaným tímom poskytovateľov vrátane dietológov, trénerov a zdravotných lekárov.

S týmto novým financovaním plánuje Vivante modernizovať svoju technológiu a rozšíriť svoju pracovnú silu. Cieľom spoločnosti je ďalej zlepšovať svoju škálovateľnú technologickú platformu a tím komplexnej starostlivosti, aby svojim členom poskytoval lepšie výsledky v oblasti zdravia, nižšie náklady a lepší zážitok. Podľa generálneho riaditeľa Vivante Health Billa Snydera jeden zo štyroch Američanov trpí tráviacimi poruchami alebo nediagnostikovanými tráviacimi príznakmi, ktoré výrazne ovplyvňujú kvalitu jeho života a náklady na zdravotnú starostlivosť. Cieľom Vivante je riešiť tento problém a poskytovať efektívne riešenia starostlivosti.

Okrem tohto kola financovania už Vivante Health v minulom roku vyzbierala 16 miliónov dolárov vo financovaní série A, 5,8 milióna dolárov v investíciách série A1 v roku 2020 a 6 miliónov dolárov v roku 2018. Spoločnosť tiež uzavrela partnerstvo so Solera Health, digitálnou platformou, ktorá ponúka trh s výhodami a programami manažmentu chronických chorôb. Vivante a ďalšia spoločnosť zaoberajúca sa digitálnym gastrointestinálnym zdravím, Oshi Health, boli pridané na trh benefitov a nástrojov správy chronickej starostlivosti spoločnosti Solera Health.

Virtuálny gastrointestinálny priestor zahŕňa ďalšie spoločnosti, ako napríklad Salvo Health, ktorá sa zameriava na poskytovanie virtuálnej kliniky pre jednotlivcov s chronickými črevnými problémami, ako je syndróm dráždivého čreva, a Bold Health, spoločnosť so sídlom v Londýne, ktorá vyvíja digitálne terapeutiká pre gastrointestinálne ochorenia. Tieto spoločnosti tiež prispievajú k rozvoju digitálnych riešení v oblasti gastrointestinálneho zdravia.

Roman Tesár

Share
Published by
Roman Tesár

Recent Posts

IBM sa prezentuje ako prekážka na urýchlenie rastu umelej inteligencie

IBM pracuje na riešení očakávaní a neistôt súvisiacich so zavedením umelej inteligencie (AI). Nedávny prieskum…

52 minút ago

Funeral Ceremonies Commence for Late Iranian President Raïssi

Pohrebné obrady za iránskeho prezidenta Ebrahima Raïssiho sa začnú v utorok v Tabríze, hlavnom meste…

2 hodiny ago

Angel Reese sa stala najnovšou spoluvlastníčkou DC Power FC, keď si ide za svojím snom stať sa úspešným obchodným magnátom

Angel Reese, vychádzajúca hviezda vo WNBA, preberá novú rolu magnáta tým, že sa stáva spoluvlastníkom…

3 hodiny ago

Arthur Hayes, generálny riaditeľ spoločnosti BitMEX, predpovedá, že cena bitcoinu porastie, keďže japonská ekonomika sa naďalej zhoršuje

Bývalý generálny riaditeľ BitMEX Arthur Hayes sa domnieva, že oslabenie japonského jenu by mohlo mať…

4 hodiny ago

Septembrové zdravotné pripomienky: Majte svoje zdravie pod kontrolou

Upozorňujeme rodičov a opatrovníkov, aby naplánovali svoje dieťa na požadované zdravotné prehliadky a očkovanie na…

5 hodín ago

Denný podcast o technológii a vede

Scarlett Johansson nedávno vyjadrila svoje prekvapenie nad tým, ako podobne znel jeden z hlasov umelej…

6 hodín ago